Brunch recipes!

For the sunday brunch I cooked a lot of dishes, all of those very simple, tasty and healthy.
Here are the recipes..

Per il mio brunch domenicale ho cucinato tante ricette diverse ma tutte molto semplici.
Eccole a seguire con delle speedy-spiegazioni.

FRITTATINE – Mini omelettes

Ingredients:

  • 6 eggs – uova
  • 100gr of parmesan – grana
  • 200gr of edam cheese – edam
  • salt and pepper at taste – sale e pepe a piacere

Mix all the ingredients and put it in a mini-muffin baking pan, preheat at 360°f and cook for 15′.

Unisci tutti gli ingredienti e metti l’impasto in una teglia per mini-muffin, cuoci in forno a 180° per 15′.

FINFERLE ALL’AGLIO – Mushrooms with garlic

Ingredients:

  • 500gr of mushrooms (I used cantharellus lutescens) – funghi, io ho usato le finferle
  • 4 garlic’s cloves – spicchi d’aglio
  • 3 tbsp of olive oil – cucchiai di olio evo
  • salt to taste – sale

Heat the oil in a pan and add the garlic, when the garlic is golden add the mushrooms, add the salt and let simmer for minimum 30 ‘, if the mushrooms will be too dry add water to keep mushrooms soft.

Pulisci i funghi, scalda l’olio in padella e aggiungi gli spicchi d’aglio, quando sono dorati aggiungi i funghi, sala e lascia cuocere a fuoco lento per almeno 30′, se si asciugano troppo aggiungere acqua per mantenere i funghi morbidi.

SALSA ALLO YOGURT PER CROSTINI – Yogurt and cheese dressing

Ingredients:

  • 3 tbsp of creem cheese – cucchiai di formaggio tipo philadelphia
  • 2 tbsp of low-fat yogurt – cucchia di yogurt magro
  • 2 tsp of lemon juice – 2 cucchiaini di succo di limone
  • chive – erba cipollina
  • thyme – timo
  • salt – sale

Mix all the ingredients, add the ingredients until you get the desidered taste, this dressing is soo good on the toasts!

Mescola tutti gli ingredienti assieme, aggiusta finché non si ottiene la consistenza desiderata. è ottima sui crostini!

PURE’ DI CAVOLFIORE – Mashed cauliflowers

Ingredients:

  • 1 cauliflower – un cavolfiore
  • 100ml of cream – di panna
  • 4 garlic’s cloves – spicchi d’aglio
  • olive oil
  • salt and pepper

Cook steamed cauliflower, chopped garlic and cook it in a pan with oil, add the cauliflower and let marinate. Blend cauliflower and garlic, for making it smoother adding the cream.

Cuoci al vapore il cavolfiore, trita l’aglio e saltalo in padella, aggiungi il cavolfiore e lascia insaporire. Frulla cavolfiore e aglio, rendendo più morbido l’impasto aggiungendo la panna.

Nel prossimo post le altre 4 ricette, tra le quali troverete degli ottimi pancake ai mirtilli.

In the next posts you’ll find the other 4 recipes.. gnummy blueberry pancake are coming!

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