No fail plain chocolate frosting

This is my chocolate frosting recipe, it perfect and impossible to fail.
If you like the spyce you can add chilli, or cinnamon, or nutmeg to taste, this is the basic recipe.
It’s important to doing it with a good plain chocolate, minimun 70%.

Questa è la mia ricetta della glassa al cioccolato, è perfetta e impossibile da sbagliare.
Se ti piacciono le spezie puoi aggiungere a piacere peperoncino, noce moscata o cannella.
Questa è la ricetta base, l’importante è usare un buon cioccolato fondente, minimo al 70%.

Ingredients:

  • 100gr plain chocolate – cioccolato fondente
  • 100gr whipping cream – panna da montare

Put in a bowl the plain chocolate and the whipping cream, put in the microwave and cook at 800w. After 2′ take the bowl and blend this cream until the frost in done.
This is a perfect chocolate frosting for everything, it’s really versatile, I normally use it for cupcake, sachertorte, chocolate pie, chocolates..
For cupcake: let it cool so that it becomes hard.

Metti in una ciocotola il cioccolato e la panna, cuoci al microonde per 2′ a 800w.
Una volta finito mescola finché non si addensa.
Questa ricetta è molto versatile, io la uso per cupcake, sacher, torte al cioccolato, cioccolatini ecc..
Unica indicazione per i cupcake: lasciala raffreddare, in questo modo divenda dura ed tiene la forma se la si usa con la sac à poche.

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